NFI gaat samenwerken met Center for Cyber and Information Security

Het Nederlands Forensisch Instituut gaat samenwerken met het Noorse Center for Cyber and Information Security (CCIS). De partijen hebben op 29 september 2015 een Memorandum of Understanding (MoU) getekend om dit initiatief te bekrachtigen.

Het CCIS gaat hierbij gebruikmaken van het forensisch digitaal platform voor grootschalige digitale onderzoeken van het NFI. Het NFI en CCIS zullen daarbij gezamenlijk onderzoek verrichten en werken aan innovatieprojecten op het gebied van cyber forensics en big data.

Kees Möhring, directeur Externe relaties NFI: “Ik verwelkom de bundeling van kennis en expertise tussen CCIS en NFI. Door deze gecombineerde slagkracht krijgt de strijd tegen cybercriminaliteit een belangrijke impuls. Ik ben ervan overtuigd dat dit zijn vruchten zal afwerpen.”

Cyber forensics

Het CCIS is een onderdeel van het Noorse Gjøvik University College (GUC). Binnen het centrum werken verschillende partners, waaronder de Noorse nationale politie, samen op het gebied van cyber- en informatiebeveiliging. Het CCIS biedt hoogstaand onderzoek en opleidingen aan partijen die betrokken zijn bij nationale cyber security.

De samenwerking met CCIS heeft tot nu toe geleid tot een special issue voor het Journal Digital Investigation rondom big data and intelligent data analysis, een Noorse subsidie en uitwisseling van kennis rondom cyber forensics.