Deskundige NFI benoemd tot universitair hoofddocent

Vingersporendeskundige Marcel de Puit van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) is sinds 1 januari 2015 universitair hoofddocent (Associate Professor) bij de faculteit Technische Natuurwetenschappen van de Technische Universiteit Delft.

De Puit gaat binnen de vakgroep Organic Materials & Interfaces nieuwe methoden en technieken ontwikkelen voor het visualiseren en analyseren van vingersporen. De onderzoeken richten zich in eerste instantie op vingersporen, maar in een later stadium worden ook andere vakgebieden betrokken binnen de samenwerking tussen de TU Delft en het NFI.

Subsidie

TU Delft en het NFI hebben in 2014 subsidie gekregen van The Hague Security Delta (HSD) en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). Hiermee is in totaal 400.000 euro beschikbaar voor onderzoek binnen de projecten van het vingersporenteam van het NFI en de TU.

De Puit

Marcel de Puit (1973) promoveerde aan de University of Leeds in de organische chemie. Daarna werkte hij bij Pfizer (Sandwich, UK) en Specs (Delft). In 2007 begon hij bij het NFI met een opleiding tot deskundige vingersporen. Sinds die tijd is hij verantwoordelijk voor en betrokken geweest bij verschillende projecten, waaronder de Wetenschappelijke Onderbouwing Vingersporen Individualisatie (WOVI) en Chemical profiling van vingersporen.