DNA-match in afpersingszaak van familie De Mol

Uit DNA-onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) bleek donderdagavond 4 december dat er een DNA-match is in de afpersingszaak van de familie De Mol.

De politie hield woensdag 3 december een man aan die wordt verdacht van poging afpersing en bedreigen van de familie De Mol. De politie meldde vrijdag dat de man heeft bekend dat hij de brieven heeft verstuurd.

Sinds oktober 2013 werd met regelmaat, door middel van brieven, gecommuniceerd met de familie De Mol. Hierin werd John de Mol onder druk gezet om een geldbedrag af te geven. Deed hij dat niet, dan werd gedreigd zijn zus Linda, haar kinderen en hun naasten iets aan te doen.

DNA-match

De recherche startte een uitgebreid onderzoek en kwam de verdachte uiteindelijk op het spoor. Op woensdag 3 december waren er voldoende aanwijzingen om een 70-jarige man uit Zeist aan te houden. Het huis van de man werd doorzocht en diverse goederen voor onderzoek in beslag genomen.

Omdat met de resultaten van de doorzoeking de verdenking verder werd versterkt, werd DNA van de man afgenomen. Uit onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) bleek donderdagavond 4 december dat er een match was met het tijdens het lopende onderzoek veiliggestelde DNA. De verdachte is hiermee geconfronteerd en bekende de brieven gestuurd te hebben.

De Zeistenaar wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.