Veiligheidsmuseum P!T toont werk NFI

Prof. mr. Pieter van Vollenhoven opent zaterdag 12 april in Almere het nieuwe interactieve veiligheidsmuseum P!T. Hier laten onder meer brandweer, politie en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) zien wat hun werk inhoudt.

Bij de opening zijn ook minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie, Commissaris van de Koning in Flevoland Leen Verbeek en burgemeester Annemarie Jorritsma aanwezig.

P!T Expo is ontstaan uit een fusie tussen het Nederlands Politiemuseum en het Nationaal Brandweermuseum. Ook de marechaussee, defensie en geneeskundige diensten geven een kijkje in hun werk.

Sporenspel

Het NFI toont voorwerpen die op een plaats delict kunnen worden gevonden. Zo is er een vitrine met dierlijke en menselijke botresten. Ook staat de thermische lans van meesterkraker Aage Meinesz opgesteld die daarmee verschillende brandkastkraken pleegde. Bezoekers kunnen ook het forensisch sporenspel spelen.

Openingstijden

P!T Expo is vanaf 12 april dagelijks geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Het museum is gevestigd aan het Schipperplein 4 in Almere.