Minister Opstelten opende HSD Campus

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft donderdag 13 februari de HSD Campus geopend. Verschillende partijen bundelen binnen The Hague Security Delta de krachten om te innoveren op het gebied van veiligheid.

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) is een van de kennisinstellingen binnen de campus, waarin ook bedrijven en overheden deelnemen. De HSD campus is opgericht in opdracht van de gemeente Den Haag en met steun van de Europese Unie. Het NFI is vanaf het begin betrokken bij de oprichting ervan.

Groei

Opstelten wees op het belang van de samenwerking omdat veiligheidsvraagstukken volgens hem steeds belangrijker maar ook steeds complexer worden. Hij stelde dat niet alleen leiden tot economische en maatschappelijke groei, maar ook tot meer veiligheid.

CSI The Hague

Als voorbeeld noemde de bewindsman het programma CSI The Hague van het NFI. “Met 13 verschillende organisaties uit de “gouden driehoek” van overheid, kennisinstituten en bedrijven worden nieuwe diensten en producten ontwikkeld, om op en rond het ‘plaats delict’ beter en efficiënter te werken. Dit soort innovaties passen perfect in The Hague Security Delta en leiden bovendien tot exportmogelijkheden naar het buitenland."