Nuclear Security Summit 2014

Minister-president Rutte, minister Timmermans en burgemeester Van Aartsen (Den Haag) gaven gisteren een persconferentie over de Nuclear Security Summit 2014 (NSS 2014).

De Nuclear Security Summit wordt op 24 en 25 maart 2014 gehouden in het World Forum in Den Haag. Doel van de top is het voorkomen van nucleair terrorisme, wereldwijd.

Het gaat om de grootste top ooit in Nederland gehouden. 53 landen en vier internationale organisaties nemen deel aan de top en zijn op het hoogste politieke niveau vertegenwoordigd. 
Nederland heeft verschillende speerpunten tijdens de NSS 2014. Een van deze speerpunten is forensisch onderzoek bij nucleaire incidenten.

Het NFI is de coördinator van een internationaal programma dat zich richt op een grensoverschrijdende aanpak van nucleair terrorisme en werkt hiervoor samen met Interpol en de International Atomic Energy Agency (IAEA). Internationaal vervult het NFI een voortrekkersrol op het gebied van forensisch sporenonderzoek bij nucleaire- en radiologische incidenten.