Russische delegatie bezoekt NFI

Op maandag 23 en dinsdag 24 september bezocht een Russische delegatie het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Tijdens het bezoek werden diverse onderwerpen besproken die zich leenden voor een samenwerking tussen het NFI en The Russian Federal Center of Forensic Science (RFCFS).

Het bezoek aan het NFI was een vervolg op de ontmoeting tussen beide partijen, die onlangs in mei plaatsvond tijdens het International Forum in Sint Petersburg. Medewerkers van de Russische ambassade, de directie Europese en internationale aangelegenheden (DEA) en medewerkers van RFCFS (Moskou) en het North Western Forensic Science Center (Sint Petersburg) gingen tijdens een rondetafelbijeenkomst in gesprek met medewerkers van het NFI over diverse thema’s. Dit varieerde van kwaliteitszorg tot de invulling van expertmeetings door het NFI voor Russische forensisch onderzoekers.

Er werd vooral ingezoomd op de wijze waarop bedrijfsprocessen verbeterd kunnen worden door middel van de methodiek Lean Six Sigma. Daarnaast werd ingegaan op de mogelijkheden van forensisch onderzoek aan niet-humane biologische sporen.

Binnenkort presenteert het NFI een voorstel aan zijn Russische collega's op basis waarvan de samenwerking verder kan worden ingevuld.